Apple Volcano

perustiedot

Virallinen nimi - Apple Volcano
Rotu, sukupuoli - Morgan, tamma
Säkäkorkeus, väri - 154cm, musta
Syntynyt - 02.11.2013 VARL (4-vuotias 00.00.2014)
Painotus - askellajiratsastus, English luokat
Kasvattaja - Bansku
Omistaja - Ramya Ranch, HM

Apple Volcano saapui meille oikeastaan täysin sattumalta. Tamman emä on koulupainotteinen ja isä hieman kilpaillut saddle seat - hevonen. Itse Omppua oli kasvattajansa luona koulutettu kenttähevoseksi mutta heti tamman nähdessäni tiesin että neidistä löytyisi potentiaalia isänsä tavoin askellajiratsuksi. Ja vaikka ei menestystä tulisikaan, niin tamma on silti arvokas meille jalostuksen kannalta.

Omppu on luonteeltaan hyvin vilkas ja eloisa tamma höystettynä sanoinkuvaamattomalla uteliaisuudella. Tamma on ailahtelevainen persoona, toisinaan ollaan känkkäränkkä ja tykätään näytellä hampaita muille. Parempina päivinä ollaan nätisti, tietenkin Ompun mittapuulla katsottuna (lyhyesti sanottuna tarkoittaa siis että pompitaan paikasta toiseen ja tungetaan turpaa joka paikkaan). Mainitsinko jo että Omppu on hieman säikky? Neiti kun tuppaa näkemään kummituksia hieman joka paikassa, etenkin pään yläpuolella! Omppua on suhteellisen helppo käsitellä, mutta ei suositella silti aivan keltanokkien hoteisiin.

Ratsuna tamma kuumuu hyvin helposti, lähtee helposti viemään jos ratsastajan huomio herpaantuu edes hetkeksikin. Aina täytyy olla tuntuma. Omppu on innokas hyppääjä, jopa hieman liiankin innokas, kertaakaan ei olla esteiltä säilytty ilman ilopukkeja. Möröistä huolimatta neiti on yllättävän maastovarma hevonen, puskat ovat enemmänkin mielenkiintoisia kuin mörköjen asumispaikkoja.
Tamma omaa hyvin näyttävät ja komeat askellajit, onkin ilo silmälle. Yhteisen sävelen löytyminen ratsastajan kanssa on alkuun haastavaa, mutta kannattavaa. Kisapaikoilla on yllättävän rauhallinen verrattuna kotioloissa olemiseen. Ehkäpä Omppu ymmärtää että nyt on tosipaikka. Ei vierasta muita ihmisiä tai hevosia, mutta ei myöskään pahemmin välitä huomiosta.

sukupuu


i Epsilon Aurigaen m
ii Eastern Runner EVM iii Secretariat EVM
iie Elektia EVM
ie Wodan's Amey EVM iei Alicant Idea EVM
iee Wonda EVM

e Tasha Silver m
ei Ward EVM eii Eaton EVM
eie Amber EVM
ee Larina EVM eei Fitzgerald EVM
eee Selena EVM


jälkikasvu


kilpailusaavutukset - 02 ARJ sijoitusta

07.01.2014 Steinfort ARJ Informal combination 4/43
09.01.2014 Steinfort ARJ Informal combination 3/43