Dirty Diana

perustiedot

Virallinen nimi - Dirty Diana
Rotu, sukupuoli - Friisiläinen, tamma
Säkäkorkeus, väri - 167cm, musta
Syntynyt - 18.09.2004 (4-vuotias 14.10.2012)
Painotus - askellajiratsastus
Ent. omistaja - Vaahterapolku, Mila VRL-11936
Omistaja - Ramya Ranch, HM (VRL-00096)

Diana tiedostaa selvästi olevansa kaikin puolin kaunis ja elegantti kiiltävine turkkeineen ja kauniine liikkeineen ja siksi se usein odottaakin saavansa jonkinlaista erityiskohtelua. Kärsivällisen ihmisen on helppo tulla toimeen tämän hevosen kanssa, sillä juuri rauhallisia liikkeitä ja maltillisuutta Dianan kanssa kaivataan. Vaikka tamma onkin hyvin itsetietoinen, se on usein arka uusien asioiden ja ihmisten suhteen ja kaipaa silloin tällöin hoitajaltaan suurtakin tukea ja rohkaisua. Kun Diana on kuitenkin kerran johonkin asiaan tai ihmiseen tottunut ja tietää voivansa luottaa siihen, ei ongelmia enää ilmene.

Hoidettaessa tamma on rauhallista ja nautiskelevaa sorttia. Se seisoo mielellään pitkiäkin aikoja rapsuteltavana, ja Dianan voisi väittää viihtyvän jopa paremmin ihmis- kuin lajitovereidensa seurassa. Pieniin lapsiinkin tamma on jo tottunut, ja se esittelee heille mielellään oppimaansa etujalan nostoa sokeripalojen toivossa. Yleisesti ottaen hoitotoimenpiteet eivät tuota minkäänlaisia ongelmia olipa tamma sitten käytävällä, karsinassa tai ulkona puomiin sidottuna. Kengitystä tai eläinlääkäriäkään tamma ei vierasta, joten harmaita hiuksia aiheutuu hoitajalle ainoastaan pesupaikalla josta tulee vain kylmää vettä. Tällöin Diana pääsee esittelemään kissamaista notkeuttaan, sillä sehän ei muuten vapaaehtoisesti kylmän suihkun alle asetu!

Maastoretket tamman kanssa ovat mukavia, sillä tiet ja pellot tallialueen ympärillä ovat hyvin rauhallisia eikä sieltä löydy pelättävää. Diana toimii hyvänä ja turvallisena maastohevosena niin yksin kuin ryhmässäkin, mutta porukassa se ei kulje mielellään jonon kärjessä. Tamma viihtyy jonon hännillä josta se voi tarkkailla muita hevosia ja ihmetellä samalla maailman menoa. Haaveilija-luonteestaan huolimatta tamma ei ole kuitenkaan laiska, vaan reipas ja hyvällä tavalla vahvasti eteenpäinpyrkivä.

© Melina

sukupuu


i Pelbynn Alex EVM
ii Jackson FIVE EVM iii tuntematon
iie tuntematon
ie Royal Cassandra EVM iei tuntematon
iee tuntematon

e Silverhills Sharon EVM
ei Kashimir EVM eii tuntematon
eie tuntematon
ee Jagellonica PU's EVM eei tuntematon
eee tuntematon


jälkikasvu


kilpailusaavutukset


ARJ, 00 sijoitusta