Mystic Sharifa

Virallinen nimiMystic Sharifa
Rekisterinumero VH12-003-0124
Rotu, sukupuoliox (domestic), tamma
Syntynyt 22.09.2011
Säkäkorkeus, väri157cm, rautias
Ent. omistaja mystic
OmistajaRamya Ranch, HM (VRL-00096)
PainotusAskellajiratsastus,
Saavutukset

Fiina on noin yleisesti mukavanluontoinen arabi. Vaikka arabit noin yleisesti tunnetaan kuumuvasta luonteestaan, Fiina tuntuisi olevan niitä rauhallisempia yksilöitä. Kilpailupaikoilla Fiina on rauhallinen ja hyvin käyttäytyvä, mutta samaan aikaan myöskin utelias ja innokas. Innostuksissaan Fiina hörähtelee lajitovereilleen ja useinmiten kuopii etujalallaan maata, jos joutuu kauankin seisoskelemaan paikoillaan. Toisinaan voi esiintyä levottomuuttakin, silloin steppaillaan ja pyöritään kuin mikäkin väkkyrä. Tämä kaikki yleensä ennen kilpailusuoritusta. Kilpailusuorituksen aikana Fiina yleensä keskittyy suoritukseensa ja kuuntelee ratsastajan pyyntöjä ja apuja. Tammaa ei juurikaan suorituksen aikana tarvitse paljoakaa pyytää eteenpäin, jos se on saanut lämmitellä kunnolla ennen suoritustaan. Fiinalla on tapana olla toisinaan hieman laiskahkon puoleinen. Kilpailusuorituksen jälkeen Fiina on rauhallisempi, mutta seuraa kuitenkin ympäristöään korvat hörössä. Traileriin Fiina menee nätisti ilman mitään temppuiluja, samoten ei hötkyile turhaan ulos.

Kototallissa ainakin hoitaessa on rauhallinen ja tykkää seurailla tekemisiä, joskus vähän turhankin innokkaasti. Tamma tykkää harjauksesta, mutta ei liian "kovakouraisesta" semmoisesta. Jos harjalla painaa liian kovaa, niin tamma kyllä luimistaa korvansa saman tien ja potkaisee karsinan seinää vasten varoitukseksi. Ennen harjausta Fiina tahtoo aina haistella harjan tarkkaan ja ehkäpä jopa "maistaakin" sitä. Kavioidenpuhdiistuksessa ja kengityksessä ei ole yleensä sen suurempia ongelmia. Fiina tuntuisi olevan vähän herkkä koville äänille ja levottomuus nousee hevosessa esiin, mutta siihen se on sitten jäänytkin. Tarhassa/laitumella tykkää juoksennella ja päästellä ylinmääräisiä höyryjä pois. Tämä siisti tamma ei kyllä makoile tai pyöri mutalätäköissä tai likaisessa kohdassa. Hiekassa ja nurmikolla kylläkin, kunhan siinä on puhdasta, esim. ei ole lantakasoja yms. Seuraa aina tarkkaan mitä ympäristössä tapahtuu.

Kouluratsastus on Fiinan alaa. Siltä onnistuu hieman vaativammatkin satunnaiset liikkeet, toisinaan koulukiemurat ovat hieman hakusessa ja keskittymiskykykin aina silloin tällöin herpaantuu. Fiinaa saa kotona ratsastaa suhteellisen paljon eteenpäin, koska on kotona laiskempi kuin esimerkiksi kilpailupaikalla. Tammaa täytyy lämmitellä kunnolla ennen treenausta, koska on hieman jäykkä ja kankea aluksi. Mutta kun alkukankeuden ja yhteistyön saa kunnolla pelaamaan ja hevosen keskittymään, niin kaikki sujuu mallikkaasti. Esteillä Fiina on vähän sählä, mutta kyllä ne hypytkin luonnistuvat. Hevonen tarvitsee vain hieman enemmän harjoitusta. Maastossa Fiina on valpas ja reipas. Toisinaan saattaa olla hieman säikkykin, tätä piirrettä huomioon ottamatta tamma on pommin varma maastossa.

(c) mystic

Suku

i Zeikor ox EVM
domestic, rt
ii Zettor ox EVM
domestic, rn
iii Sahara's Tzikor ox EVM
domestic, trn
iie Shamir's Zilly ox EVM
domestic, rn
ie Marille ox EVM
domestic, rt
iei Rontter ox EVM
domestic, prt
iee Shagy's Marielle ox EVM
domestic, rt
e Sharifiini ox EVM
domestic, mkm
ei MC's Yazmir ox EVM
domestic, m
eii MC's Yanmar ox EVM
domestic, m
eie MC's Yvennie ox EVM
domestic, rn
ee Malbin Sharifany ox EVM
domestic, rtkm
eei Malbin Jackie ox EVM
domestic, prt
eee Malbin Sheyla ox EVM
domestic, rnkm

Isä: Zeikor ox (evm) on kaunisrakenteinen rautias arabialainen täysiverinen, joka on luonteeltaan hieman kuumahko ori. Kouluratsastus tällä hevosella on haastavaa touhua, koska keskittyminen herpaantuu helposti ihan jonnekkin muualle minne pitäisi. Keskittyessään Zeikor osaa kyllä hommansa taitavasti ja kilparadoillakin on tullut muutamia suorituksia. Esteillä ori pärjää paremmin ja vauhtia riittää. Joskus liikaakin, mutta ei yleensä pudottele puomeja maahan. Estekilpailuissa Zeikor haluaa esitellä kaikille hyppytaitoaan ja tämänvuoksi sijoituksia on tullut huimasti. Noin yleisesti oria on helppo käsitellä, vaikka onkin ns. rauhaton sielu.

Isänisä: Zettor ox (evm) on kauniin värinen ruunikko ori, rauhallinen ja päättäväinen. Yleisesti Zettor on helppo käsitellä, mutta muiden hevosten kanssa näyttää kyllä kuka määrää. Kouluratsuksi orista ei oikein ole, ainakaan koulukilpailutarkoitukseen. Se ei oikein malttaisi "löntystellä" koulukiemuroita ja näyttääkin sen temppuilullaan. Mutta kyllä se koulukin sujuu aina silloin tällöin. Esteillä taas ori on kuin kotonaan. Se rakastaa hyppäämistä ja vauhdin huumaa, parhaimmillaan ori on hypännyt 120 cm esteen ylitse. Kilparadoillakin tämä näkyy, ruusukkeita on yleensä kotiin kannettu.

Isänemä: Marille ox (evm) on rautias tuittupää tamma. Käsiteltäessä tamma tosiaan laittaa ihmisen koetukselle ja jos on vähänkin epävatma, tamma kyllä näyttää sen. Hetken aikaa siinä menee, kunnes löytyy se yhteinen sävel ja sen löytyessä kaikki sujuu mallikkaasti. Esteillä tamma ei oikein pärjää ja on hieman kömpelö niiden kanssa. Kouluratsastus taas sujuu loistokkaasti ja omaakin upeat kouluratsastusliikkeet. Marille tekeekin mielellään yhteistyötä osaavan ratsastajan kanssa ja kilpailukentiltä onkin tullut monta sijoitusta.

Emä: Sharifiini ox on kimo arabitamma, joka on rauhallisuuden perikuva. Tämä tamma menee mielellään kouluratsastusta ja sen kyllä näkee. Liikkeet tällä hevosella ovat upeat, kauniit ja sulavat. Suhteellisen helppo ratsastettava ja eteenpäin pyrkivä hevonen. Tämäkin näkyy kilpakentillä, useinmiten tamma on luokkansa kärkipäässä ja ruusukkeita on tullut haalittua mukavasti. Sharifiini on herkkä ja hermostuukin helposti, jos on liian kovakourainen.

Emänisä: MC's Yazmir ox on mahtavan näköinen musta arabialainen täysiverinen ori. Säkäkorkeudeltaan ori on 156 cm, koostaan huolimatta se omistaa näyttävät ja sulavat liikkeet. Yleisluonteeltaan ori on suhteellisen helppo käsitellä ja kiltti, mutta silti orimainen. Aina saa kuitenkin pitää varansa, eikä luottaa liikaa tähän kauniiseen hevoseen. Se ei kuitenkaan tietentahtoen satuta ketään, kunhan uhittelee. Ratsastaessa se on haastava, mitään se ei anna ratsastajalleen ilmaiseksi. Mutta kovan työn jälkeen se näyttääkin ne sulavat ja pehmeät liikkeensä. Kouluratsastuskilpailuissa ori on menestynyt, helpoissa luokissa sekä vaikeammissakin luokissa.

Emänemä: Malbin Sharifany ox on kimo arabitamma, hyvärakenteinen sellainen. Säkäkorkeutta löytyy 155 cm. Tätä tammaa on helppo käsitellä, jopa aloittelijankin. Kiima-aikaan tosin saa olla vähän varuillaan. Noin muutoin se on rauhallinen ja kiltti. Tammaa on myös suhteellisen helppo ratsastaa, mikäli käyttää pehmeitä apuja. Ratsastus muuttuu hyvin äkkiä hankalaksi, jos käyttää liian "kovia" apuja hevoseen. Tältä tammalta onnistuu koulukiemurat kuin esteiden hyppääminenkin. On tammalla kisattu silloin tällöin myös lännenratsastuslajejakin. Menestystä se on kylvänyt kouluradoille kuin este radoillekkin.
(c) mystic

Jälkeläiset

dom o. Taifan al Sharifa ox i. Talib Sahir ox


Kilpailumenestys